WhatsApp

app_whatsapp

WhatsApp

WhatsApp je aplikacija koju mogu koristiti smartphone telefoni.  Sa WhatsApp aplikacijom možete slati i primati poruke bez da platite.  To znači da ne morate placati SMSove mobilnim operaterima. Pa ako ste osoba koja voli i ima potrebu da kucka poruke , šalje slike a istovremeno želite da uštedite novac  onda je WhatsApp prava aplikacija za vas.

Kako fukcioniše ?

Rekli smo da WhatsApp aplikacija služi za slanje besplatnih poruka među mobilnim telefonima koji isto imaju aplikaciju WhatsApp. Za sada ovu aplikaciju mogu da koriste mobilni telefoni: iPhone, BlackBerry, Android i Nokia. Da bi razmjenjivali besplatne poruke preko aplikacije koristićete prijenos podataka  tj. WIFI ili 3G. Po iskustvima korisnika a i  mene same riječ je o pouzdanoj aplikaciji u kojoj poruke ne kasne kao kod nekih drugih aplikacija. WhatsApp aplikacija sem slanja poruka i slika ima mogućnost i djeljenja lokacije tj. možete vašem prijatelju poslati lokaciju gdje se nalazite.  Kada skinete jednom tu aplikaciju možete je koristiti koliko god da želite, neograničeno slati poruke. Možete slati video, glasovne poruke. Ono što se meni posebno dopada je da nema nikakvih korisničkih imena već WhatsApp radi sa vašim telefonskim brojem. Nećete imati potrebu za Log In ili Log out jer su tu Push obavjesti. Što znači da je WhatsApp uvijek uključen. Ukoliko se desi da isključite telefon aplikacija zapamti nepročitanu poruke i pokaže vam čim ponovo pokrenete smartphone.  Možete čak i status mjenjati.whatsapp_aplikacija

Da bi skinuli WhatsApp aplikaciju postaviću linkove:

iPhone (OS 3.1 ili noviji)  http://itunes.apple.com/app/whatsapp-messenger/id310633997?mt=8

Android (OS 2.1 ili noviji)  http://www.whatsapp.com/android/

BlackBerry (OS 4.5 ili noviji)  http://www.whatsapp.com/ota/

Nokia Symbian S60 (3rd Edition Feature Pack 1 ili noviji) http://www.whatsapp.com/nokia/

Nokia S40 (6th ed  ili noviji)  http://www.whatsapp.com/s40/

Windows Phone (OS 7.5 ili noviji)  http://www.redmondpie.com/download-whatsapp-for-windows- phone-7.5-from-marketplace/

Aplikaciju WhatsApp koristim na mobilnom telefonu Nokia 5800 XpressMusic. Baterija koja je inače trajala 24 sata od kada sam počela da koristim aplikaciju WhatsApp smanjila se na 12 sati. Što znači da konstantno korištenje programa troši bateriju veoma brzo.  Surfajući internetom pronašla sam rješenje koje ću sada da podijelim sa vama.

Rješenje za problem crpljenja baterije:

Skinite aplikaciju Mobile Guard http://www.netqin.com/en/guard/symbian/. Poslije skeniranja idite na “Boot Manager” u Mobile Guard i idite na disable AutoStart za WhatsApp. (pri restartovanju telefona neće vam se ponovo sam pokrenuti program). Isto tako možete isklučiti i neke druge aplikacije koje imate na smartphonu.

Ukoliko želite da zatvorite program WhatsApp ( a ne želite da ga deinstalirate) idite na Clean Spam, Memory Cleaning, izaberite Running programs pa na Options > Close app.

 Moje mišljenje o  aplikaciji WhatsApp je savršeno.  Savjetujem Vam da skinete aplikaciju  WhatsApp za Vaš smartphone jer se definitivno isplati.