Kako instalirati CoPilot Live za  Android

copilot1

CoPilot

U prethodnim postovima sam detaljno opisala kako instalirati navigacije za mobilne telefone (Garmin, iGO za iPhone, iGO za Android) a sada je došao red i na CoPilot Live za Android. Da bi pokrenuli i koristili ovu navigaciju potreban vam je mobilni telefon sa Android operativnim sistemom, s ugrađenim GPS prijemnikom i da je verzija softvera veca od 1.5. CoPilot aplikacija je besplatna.

CoPilot Live je program za glasovnu navigaciju sa detaljnim kartama Amerike, Azije i Evrope za Android. Da bi ste koristili CoPilot Live navigaciju neće vam biti potreban internet jer će sve karte biti sačuvane na vašoj SD kartici na mobilnom telefonu.

Navigacija CoPilot sadrži:

 

  • glasovna navigacija
  • 2D i 3D prikaz
  • znakovi za vrijeme vožnje
  • instalirane tačke POI (Points of Interest) sa informacijama o restoranima, bankama, benziskim pumpama, atrakcijama i itd.

 

Uputstvo kako da instalirate CoPilot navigaciju:

 

  • Prvo što treba da uradite je da skinete datoteku koja se nalazi u datom linku http://uploading.com/files/d38m9a76/CoPilot+Live+v8.2.0.368.apk/ . Kada skinete prebacite tu datoteku USB-om na SD karticu mobilnog telefona ili preko Bluetootha. Da bi pronašli datoteku koju ste prebacili na memorijsku karticu potreban vam je program pod nazivom File Explorer. File Explorer vam služi za pregledavanje datoteka sa kartice. Ukoliko nemate File explorer skinite sa Marketa, besplatno je. U Marketu idete na apps/productivity / Astro FileManager.

 

 

  • Sada trebate da instalirate program i ono što vam je osnovno i obavezno jeste da se spojite na WiFi prije prvog pokretanja. Morate prvi put da se spoijte na WLAN  jer će tada program sam da skine karte i glasove koje vi trebate. Biće vam u ponudi Istočna Evropa, zapadna Evropa i itd. U slučaju da želite cijelu Evropu računajte na to da cijela Evropa zauzima negdje oko 2.5 GB na SD kartici. Mada smatram da nemate potrebe za cijelom Evropom ali kako vama odgovara. Karte se mogu izbrisati naknadno ako vam budu smetale.